Hvordan utføre en selvadministrert testosteroninjeksjon

For videoer kan du sjekke ut denne lenken for mer informasjon : https://www.spotinjections.com/index3.htm

Bruk en steril, passende nål og sprøyte. Som med alle injeksjoner, er det viktig å bruke en steril nål. Du skal aldri bruke samme nål flere ganger.

Et annet ting det er viktig å huske er at væsken ofte er ganske tyktflytende og fet i forhold til andre injiserbare medisiner. På grunn av dette må du bruke en litt tykkere nål enn normalt (for eksempel en 20 eller 21g) for å trekke opp dosen din.

Vask hendene dine godt. For å redusere risikoen for infeksjon, er det viktig å holde hendene rene når du injiserer. Bruk helst antibakteriell såpe og vann.

Lag en dose.

Legen din vil ha gitt deg en anbefalt dose – bestem volumet av dosen din i forhold til konsentrasjonen av testosteronet ditt. For eksempel, hvis legen din anbefaler en dose på 100 mg, vil du ha 1 ml av en 100 mg / ml testosteronoppløsning eller ½ ml av en 200 mg / ml oppløsning. For å trekke opp dosen din, må du først trekke luft inn i sprøyten som tilsvarer doseringsvolumet. Tørk deretter toppen av medisinflasken med en spritserviett, stikk nålen gjennom lokket og inn i medisinen, og skyv luften fra sprøyten inn i flasken. Snu flasken opp ned og trekk ut den nøyaktige dosen av testosteron.

Injisering av luft i flasken øker det indre lufttrykket, noe som gjør det lettere å trekke medisinen inn i sprøyten. Dette er spesielt viktig med testosteron på grunn av tykkelsen på væsken.

Sug opp sprøyten. Å injisere luftbobler i kroppen til en person kan forårsake en alvorlig medisinsk tilstand som kalles emboli. På grunn av dette er det veldig viktig å sikre at det ikke er luftbobler i sprøyten når du injiserer testosteron. Gjør dette via en prosess som kalles aspirasjon. Se nedenfor for instruksjoner:

Hold sprøyten med nålen åpen og pek oppover foran deg.

Se etter luftbobler i sprøyten. Vipp på siden av sprøyten for å få disse boblene til å stige til toppen.

Når dosen din er boblefri, trykker du stempelet sakte inn for å tvinge luften på toppen av sprøyten ut. Stopp når du ser en liten dråpe medikamenter komme ut av sprøytespissen. Vær forsiktig så du ikke spruter eller sprayer en betydelig del av doseringen på gulvet.

Klargjør injeksjonsstedet

Testosteroninjeksjoner er vanligvis intramuskulære – det vil si gitt direkte i en muskel. To relativt enkle og tilgjengelige steder for intramuskulær injeksjon er deltoid (overarm) eller glut (øvre del av låret, dvs. bakkinnet). Dette er ikke de eneste stedene testosteron kan injiseres, men de er uten tvil de vanligste. Uansett hvilket av disse områdene du velger, ta en steril alkoholpute og tørk av nærområdet der du har tenkt å injisere. Dette vil drepe bakterier på huden, og forhindre infeksjon.

Hvis du injiserer i gluten eller baken, velger du et injeksjonssted øverst på utsiden av gluten. Med andre ord, velg et nettsted enten i øvre venstre hjørne av venstre glute eller øverst til høyre på høyre glute. Disse stedene har best tilgang til muskelvev og lar deg unngå å treffe nerver og blodkar i andre deler av gluten.

Injiser

Hold den lastede sprøyten som en pil i en 90 graders vinkel over det sterile injeksjonsstedet. Stikk spissen raskt ned i muskelen. Før du trykker på stempelet, må du trekke det litt tilbake. Hvis du trekker blod inn i sprøyten, fjerner du nålen og velger et annet sted, da dette betyr at du har truffet en blodåre. Injiser medisinen i et jevnt, kontrollert tempo.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *