Testoboosters, forhøyende testosteron og testosteronmangel

4111

Få mer testosteron?

Testosteron er det viktigste mannlige kjønnshormonet. Av ulike grunner kan produksjonen av testosteron avta, og det kan da være riktig å behandle med testosteron. Men ikke alle har nytte av slik behandling.

Hva er testosteron?

Testosteron er et hormon som finnes både hos menn og kvinner. Menn har mye høyere mengder enn kvinner, og testosteron er det viktigste mannlige kjønnshormonet. Hos menn forårsaker testosteron kroppsbehåring, dyp stemme og sterke muskler. Riktig mengde testosteron i kroppen holder sexlysten på et normalt nivå.

Bruken av testosteron hos eldre menn har økt betydelig de senere år. I følge norske og internasjonale anbefalinger er testosteron indisert ved symptomer på og samtidig påvist testosteronmangel. Studier har vist at testosteron bedrer seksualfunksjonen, øker muskelmasse og muskelstyrke, og forbedrer kolesterol og motvirker insulinresistens (forløper til type 2-diabetes).

Behandling

Pasienter, og særlig menn, som har fått testosteronproduksjonen ødelagt av sykdom eller behandling, vil ha nytte av testosteronbehandling. I Norge er testosteronbehandling anbefalt kun til denne pasientgruppen. I andre land har man en mer liberal holdning til slik behandling.

Menn med lavt testosteron føler seg slitne, har lav sexlyst, er i risiko for tap av muskel- og beinmasse og opplever økt tretthet. Kvinner i overgangsalderen kan også ha lav sexlyst. Menn med infeksjon eller andre sykdommer kan bli svake og miste muskelmasse. Testosteronbehandling angis å kunne hjelpe alle disse.

Menn kan øke testosteronet anabole steroider som tabs, krem, gel eller i sprøyteform. Testosteron kan også øke lyst og evne til sex hos kvinner etter overgangsalder, men det finnes ingen preparater som er registrert for dette formålet i Norge. Det er også mangelfull dokumentasjon for langtidseffekt, og usikkerhet når det gjelder bivirkninger.

Nesten alle produktene våre hjelper deg med å øke testosteron og få en bedre kroppsbygning

Bivirkninger

Det er ikke gjort nok officiell forskning til å vite hva som skjer når noen tar testosteron over lang tid.

Hos menn kan høye doser testosteron drastiskt fører til økt muskelmasse og bedre velvære .

Testosteron som doping

Anabole steroider er testosteronforbindelser som brukes av mannlige og kvinnelige idrettsutøvere til prestasjonsfremming. De er og har vært av de mest benyttede dopingmidlene. Bruken har i betydelig grad påvirket internasjonal idrett de siste 50 årene. I nyere tid har tilskudd som dehydroepiandrosteron, en testosteron forløper, vunnet popularitet. Dette stoffet kan heve testosteronnivået i kroppen. Mange idrettsutøvere tror det vil fremme deres prestasjoner, men noen klare bevis for det finnes ikke.

Tilførsel av testosteron utenfra svekker funksjonen til testiklene ved at de nærmest går inn i en dvaletilstand der testosteronproduksjonen helt eller delvis opphører (temporärt). Dette kan også påvirke reguleringen av andre hormoner. Når testosteron tilføres utenfra, vil kroppen prøve å opprettholde et normalt hormonnivå, og via ”feedback”-system fører det til at egenproduksjonen av testosteron går ned som et resultat av den ekstra tilførselen. Dette svekker produksjonen av sædceller i betydelig grad, og kan gi sterilitet (temporär).

Andre bivirkninger av testosteron er brystutvikling hos menn, kviser, ugunstig kolesterol, økt kroppsbehåring og kraftigere muskulatur hos kvinner. Bruk av testosteron og testosteron forløpere oppfattes som en mild helserisiko.

Hvor kjøper jeg steroider i Norge? hvilke er best?

Kjøp alltid steroider og testosteronprodukter på NSUPPLY, vi selger bare de beste produktene med garantert best effekt

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *